Coronavirus

Tarragona tallarà diversos carrers perquè bars i restaurants puguin ampliar terrasses

L'Ajuntament rep 200 peticions d'establiments per instal·lar o ampliar terrasses a la via pública

per NacióTarragona, 26 de maig de 2020 a les 18:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona tallarà diversos carrers perquè bars i restaurants puguin ampliar les terrasses. El consistori ha autoritzat la mesura arran de les peticions dels restauradors al tram del carrer Martí d'Ardenyà fins a Pons d'Icart; al carrer Governador González, entre els carrers de la Unió i Fortuny; al tram del carrer Fortuny més proper a la Rambla Nova; un tram del carrer Nou de Sant Oleguer, i el tram del carrer Cartagena i la zona de les escales del carrer Rebolledo.

A la Parta Alta es tallarà el carrer del Cós del Bou, que en situació de normalitat ja es tanca a les onze del matí, i el carrer dels Ferreres. Aquests espais quedaran reservats de forma excepcional per a vianants i terrasses fins el 30 de setembre.

 
Per contra, segons informa l'Ajuntament hi ha zones que per qüestions tècniques i d'espai ja no es poden ampliar amb més terrasses com és el cas del carrer Lleida, la plaça del Fòrum i la plaça de la Font. En aquesta darrera només s'ha autoritzat l'espai que les terrasses ja ocupen en l'època estival.

Segons precisa el consistori, les ampliacions o noves instal·lacions de terrasses s'autoritzen sempre que els establiments compleixin les condicions i l'adopció de mesures d'higiene i prevenció que assenyala la legislació vigent, a més de respectar l'accessibilitat i que sigui compatible amb la convivència del veïnat.


Fins ara, la conselleria de Domini Públic ha rebut 200 peticions d'establiments de restauració per instal·lar o ampliar terrasses a la via pública i està treballant per resoldre-les totes el més aviat possible. La tasca es desenvolupa de forma coordinada amb la Guàrdia Urbana i el reforç administratiu d'altres departaments municipals.

El govern municipal va prendre la decisió d'ampliar les terrasses a l'espai públic com una mesura temporal davant la situació provocada per la pandèmia del coronavirus, amb l'objectiu d'impulsar l'activitat econòmica i comercial, i que es puguin mantenir els màxims llocs de treball possibles. També es va acordar l'exempció del pagament de la taxa fins el 30 de setembre.


D'altra banda, des de dilluns, amb motiu de l'entrada a la fase 2 de desconfinament, els bars que tenen terrasses han recuperat l'horari de tancament anterior a la crisi de la pandèmia. De diumenge a dijous les terrasses poden estar obertes fins a la mitjanit, mentre que divendres i vigílies de festius fins a la una de la matinada. Les terrasses de la plaça de la Font disposen d'una hora més en tots els casos.

 

Participació