Coronavirus

Cap de setmana sense contagis de coronavirus al Camp de Tarragona

El terriotir ja supera els 2.000 infectats i hi ha 375 víctimes mortals

per NacióTarragona , 25 de maig de 2020 a les 10:30 |
La platja de Tarragona aquest cap de setmana. | ACN
Amb les dades d'aquest diumenge sobre la taula, el Departament de Salut ja ha comptabilitzat 2.068 infectats de coronavirus confirmats al Camp de Tarragona, els mateixos que divendres. La dada suposa un descens respecte el ritme de contagis en setmanes anteriors.En aquests moments, la xifra de nous casos diaris és molt baixa i les dades mostren una caiguda en picat de les transmissions. 

Tot i això, les xifres confirmades no podrien ser representatives de la realitat. Segons la mateixa Generalitat, les dades reals de contagis podrien ser molt superiors  i arribar als més de 15.000 positius , ja que, a banda dels casos confirmats amb proves PCR, n'hi ha 13.251 considerats "sospitosos" per professionals facultatius. Es tracta d'un nombre superior al de les darreres setmanes.


Pel que fa a les víctimes mortals, ja en són 375, una més que ahir. D'altra banda, hi ha 960 altes hospitalàries.

La situació a les residències

 

Pel que fa a les residències de gent gran del Camp de Tarragona, ja han mort 114 persones i n'hi ha 461 més diagnosticades de la Covid-19. Tanmateix, es calcula que els positius reals podrien arribar als  més de 2.000, ja que hi ha 1.841 avis i àvies sota sospita sense prova. En total, el 62% de les residències del Camp estan netes de la pandèmia i n'hi ha quatre que estan sota investigació de la Fiscalia.


 

 

Participació