coronavirus

Sanitat autoritza que el Camp de Tarragona passi a fase 2

Les Terres de l'Ebre i l'Alt-Pirineu Arantambé entraran en aquesta fase, com volia la Generalitat

per NacióDigital , 22 de maig de 2020 a les 14:37 |
Infants, acompanyats amb els seus pares, en el primer dia desconfinament a la Rambla Nova de Tarragona | ACN
Les regions sanitàries de Barcelona ciutat i les àrees metropolitanes nord i sud passaran dilluns a la fase 1. El Ministeri de Sanitat ha acceptat la petició conjunta del Departament de Salut i l'Ajuntament de Barcelona, segons ha anunciat en roda de premsa el ministre, Salvador Illa. La Comunitat de Madrid també entrarà en la primera fase, mentre que a Catalunya el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu-Aran, avançaran a la segona.

El Ministeri de Sanitat preveu eliminar les franges horàries de sortides per fer passejades o esports en la fase 2 de la desescalada, però les mantindrà per a col·lectius vulnerables, com la gent gran o les persones dependents.


Als municipis que entrin en fase 2, els veïns podran banyar-se a la platja o a la piscina, dinar o sopar dins d'un restaurant o celebrar un casament. A les trobades amb amics o familiars hi podran participar fins a 15 persones i es podrà fer esport en franges horàries més amples. Als funerals hi podran assistir fins a 25 persones i es podran visitar els avis a les residències en casos excepcionals. També començaran a reobrir cinemes, teatres i monuments, però omplint només un terç de la seva capacitat.  

Participació