Tribunals

A judici un home per intentar matar l'exparella a Sant Pere i Sant Pau

Es tracta del primer judici a l'Audiència de Tarragona en dos mesos per la pandèmia

per NacióTarragona , 21 de maig de 2020 a les 13:00 |
 L'Audiència de Tarragona ha celebrat aquest dimecres el primer judici després de dos mesos. Tret d'alguna vista de pròrroga de presó, les dues seccions penals havien mantingut en suspens tots els senyalaments per la pandèmia de la Covid-19. Divendres es jutjarà un home acusat d'intentar matar l'exparella al barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona el gener de l'any passat. L'acusat es manté en presó provisional i assisteix presencialment a la vista oral, on ja ha declarat, amb mascareta.

Els fets van passar cap a les vuit del vespre quan l'agressor presumptament va apunyalar l'exparella amb una arma blanca mentre la dona passejava el gos.


El dia 8 de gener el jutjat de violència sobre la dona va acordar presó provisional comunicada i sense fiança per a l'home i va dictar una ordre de protecció per a la víctima, que aleshores tenia 43 anys i es va recuperar de les ferides a l'hospital Joan XXIII.

Les mesures de seguretat 


Segons expliquen a l'ACN fonts judicials, abans d'entrar a la sala als testimonis se'ls facilita gel hidroalcohòlic perquè es desinfectin les mans i també se'ls fa prestar declaració amb mascareta per minimitzar el risc de contagi.També s'ha ajustat el distanciament físic entre les diferents parts –la fiscal, l'advocat de la defensa i el de l'acusació particular. A més, s'han obert les finestres per garantir una bona ventilació de la sala de vistes, on no s'admet la presència de públic.

 

Participació