Educació

Totes les novetats d'educació al Camp de Tarragona

Educació ha ampliat l'oferta de graus de formació professional i instituts

per NacióTarragona , 20 de maig de 2020 a les 17:55 |
El Departament d'Educació implantarà el curs vinent a la ciutat de Tarragona el batxillerat professionalitzador. Aquesta oferta permetrà obtenir en tres anys el títol de tècnic esportiu, estudis equivalents a un cicle formatiu de grau mitjà, i el títol de batxillerat. L'organització del batxillerat de doble titulació es farà conjuntament entre l'institut Campclar i l'institut Cal·lípolis amb les modalitats de batxillerat de Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, i la modalitat esportiva de futbol.
 
D'altra banda, segons informa el departament, l'escola Joan Ardèvol de Cambrils, i les escoles Els Secallets i Pla de Mar de Coma-ruga passaran a ser instituts escola el curs vinent. Es tracta d'una reivindicació de la mateixes escoles i de les pròpies famílies, segons Educació. Actualment, els centres compten amb més de 800 alumnes. El fet de poder continuar fent la secundària al mateix centre permetrà als alumnes seguir en la mateixa línia pedagògica. Amb aquests dos nous instituts escola al Camp de Tarragona ja n'hi haurà set el curs vinent.


Més oferta de formació professional

Educació també preveu ampliar l'oferta en formació professional al Camp de Tarragona i oferirà estudis de Química i salut ambiental a l'Institut d'Horticultura i jardineria (Reus); Desenvolupament d'Aplicacions Multiplataforma a l'Institut Baix Camp (Reus); Màrqueting i Publicitat a l'Institut Francesc Vidal i Barraquer (Tarragona); Integració social a l'Institut Priorat (Falset), i l'ensenyament de tècnic esportiu en vela amb aparell fix a l'Institut Jaume I (Salou).


D'altra banda, també són de nova oferta Itineraris Formatius Específics d'Auxiliar de manteniment d'instal·lacions esportives a l'Institut Narcís Oller de Valls. Els itineraris formatius específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d'entre 16 i 20 anys (durant l'any natural que inicien l'itinerari) amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

També s'oferirà un nou programa de formació i inserció d'Auxiliar de vivers i jardins (PTT amb Ajuntament de Cambrils) a l'Institut Escola d'Hoteleria i Turisme. Els programes de formació i inserció (PFI), que són voluntaris i duren un curs acadèmic, estan pensats per a joves d'entre 16 i 21 anys que han deixat l'educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L'objectiu dels PFI és proporcionar-los, d'una banda, la possibilitat de tornar al sistema educatiu (a la formació professional) i, de l'altra, l'aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball.

 

Participació