Coronavirus

Tarragona deixa d'ingressar 1 milió dels aparcaments municipals no cobrats pel coronavirus

Alguns conductors han seguit pagant el parquímetre tot i que durant dos mesos ha estat gratuït

per NacióTarragona , 20 de maig de 2020 a les 11:00 |
Un parquímetre de la Rambla Lluís Companys de Tarragona | ACN
L'Ajuntament de Tarragona calcula que ha deixat d'ingressar prop d'un milió d'euros per la menor afluència als aparcaments municipals per la crisi del coronavirus, i per la gratuïtat de les zones regulades, que s'ha estès entre el 14 de març i el 16 de maig. Segons les dades facilitades pel consistori a l'ACN, la caiguda de la recaptació dels parquímetres ha estat de 724.740 euros durant els dos mesos d'estat d'alarma. La reducció, però, no ha estat del 100% perquè, tot i que a les màquines i a les aplicacions hi constaven avisos, el sistema no estava bloquejat i alguns ciutadans van seguir pagant per aparcar encara que no calgués fer-ho, segons fonts municipals.
 
La setmana passada, amb la ciutat dins la fase 1 però encara amb parquímetres gratuïts, més conductors van abonar la zona blava per desconeixement i la reducció de la recaptació es va quedar en el 95,4%. Des de dilluns, però, els usuaris ja tornen a pagar per estacionar en les zones blaves, verdes o taronges d'arreu del municipi.


Els aparcaments municipals: un 90% menys de rotació i 271.000 euros menys

Pel que fa als set aparcaments municipals, entre el 14 de març i el 14 de maig la caiguda de la recaptació ha estat d'uns 271.000 euros, segons l'empresa municipal d'aparcaments L'afluència de vehicles de rotació ha caigut més del 90% en tots els casos, la qual cosa denota la davallada dràstica de la mobilitat durant l'estat d'alarma. En concret, la rotació a l'aparcament Imperial Tàrraco s'ha reduït un 98%; al Torroja un 95,1%; a Bastos un 93%, al d'avinguda Catalunya un 93,2%; al de President Companys un 96% i al de Joan XXIII un 94,1%.


Segons l'Ajuntament, la xifra d'abonats es manté estable i sense variacions significatives, amb una disminució d'onze abonats entre tots els recintes. Durant la crisi s'han repartit 270 targetes d'abonats lliures per als hospitals i residències de la ciutat per poder garantir la mobilitat dels treballadors. Els carregadors elèctrics, gratuïts durant l'estat d'alarma, han fet un 92% menys de recàrregues.

 


 

Participació