Conca

Els alcaldes de la Conca busquen una posició conjunta sobre la els parcs eòlics i solars

Hi ha interessos contraposats entre els municipis

per NacióTarragona, 19 de maig de 2020 a les 17:47 |
Els molins de vent del parc eòlic de la Serra del Tallat, al límit entre Tarragona i Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de maig de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els alcaldes de la Conca de Barbera busquen una posició conjunta sobre la implementació de nous parcs eòlics i solars. Reunits aquest dilluns de forma virtual, els batlles van acordar consensuar una posició comuna sobre la instal·lació d'aquests parcs a la comarca. L'acord es va prendre després de debatre un informe de la Generalitat on es presenta l'interès que tenen diferents empreses per instal·lar cinc nous parcs eòlics a la comarca.

Els alcaldes van manifestar a la reunió interessos contraposats, motiu pel qual es va acordar reunir-se properament per mirar de trobar punts de coincidència entre tots els ajuntaments de la Conca que permeti consensuar una posició comuna. Ara mateix a la Conca de Barberà hi ha instal·lats deu parcs eòlics.

 
Alguns dels alcaldes van manifestar en el decurs de la reunió que en aquests moments, malgrat la situació de pandèmia que estem vivint, les empreses del sector estaven pressionant l'administració per posar en marxa nous parcs energètics.

A partir d'aquí, alguns van expressar la seva oposició frontal a que s'instal·lessin parcs als seus municipis, i fins i tot a la comarca, per l'impacte que poden tenir sobre el paisatge. Aquest impacte paisatgístic, segons es va dir, repercutirà negativament en l'ordre econòmic, turístic, ecològic, etc. Mentre que, per altra part, no comportarà cap repercussió econòmica positiva per a la comarca.


El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha rebut la notificació de la Ponència d'energies renovables de la Generalitat en la que sol·licita que facin aportacions en relació als nous projectes de parcs eòlics: parc eòlic Plans d'Almenara, parc eòlic Pla Seré, parc eòlic Pla de Codony, parc eòlic Puig de Gaigs i parc eòlic Plans de Dèbol.

Ara mateix a la Conca de Barberà hi ha instal·lats un total de deu parcs eòlics, i s'estan tramitant altres cinc projectes més, que ja s'han informat per part del Consell Comarcal.

 

Participació