Patrimoni

L'Ajuntament de Tarragona vol un ajut de l'1% cultural per restaurar la muralla romana

El consistori hi aportaria 140.000 euros addicionals per reforçar el tram de la Baixada del Roser

per NacióTarragona , 19 de maig de 2020 a les 17:15 |
L'Ajuntament de Tarragona vol aconseguir un ajut econòmic de l'1% cultural del govern estatal per restaurar part de la muralla romana, que presenta problemes estructurals. La intenció del consistori si s'aconsegueix la subvenció és destinar-hi 140.000 euros més, per reforçar el tram de la Baixada del Roser. Seria un primer pas per consolidar el monument i així, reactivar el nou Pla Director de la muralla.

A banda, l'àrea de Patrimoni també assumirà el projecte Porta Tàrraco, que inicialment depenia de la conselleria de Turisme, i el refarà. La iniciativa compta amb una subvenció de la Generalitat del 50% del cost.

 
Les informacions les ha traslladat l'equip de govern a la resta de formacions en la Comissió de Presidència, que s'ha celebrat aquest dimarts. Sobre la restauració de la muralla, el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, s'ha mostrat satisfet per com s’han desenvolupat els acords amb la Generalitat. Les dues administracions es van comprometre el passat desembre a invertir 684.000 euros en millores al monument.

 

 

Participació