Coronavirus

Toc d’atenció de l’Ajuntament als bars de Tarragona perquè garanteixin les distàncies de seguretat

El consistori constata alguns incompliments però en general es mostra satisfet amb l'inici de la fase 1

per NacióTarragona , 12 de maig de 2020 a les 14:15 |
Terrasses obertes a la plaça Cinto Verdaguer de Tarragona | A.D.
Tarragona es troba des d'aquest dilluns en la fase 1 del desconfinament i això permet obrir les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració complint uns requisits establerts. Només poden obrir-ne el 50% i amb distàncies de seguretat, unes normes que aquest dimarts ha volgut recordar l'Ajuntament de Tarragona a alguns propietaris.

El conseller de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño ha valorat que en general "els establiments hostalers han guardat les distàncies que estableixen les diferents normatives i per això entenem que en general podem estar satisfets". Malgrat això, també destaca que han "constatat que en alguns establiments, això no s'ha complert i per tant estarem molt atents per fer els requeriments necessaris perquè es faci".


En aquest sentit, el consistori ha donat instruccions a Protecció Civil i la Guàrdia Urbana per fer complir aquestes normes per mantenir la seguretat de la població. "Estarem molt atents a com es desenvolupin aquestes instruccions els dies vinents", ha explicat el conseller. Més autoritzacions per terrasses

D'altra banda, el passat 8 de maig l'Ajuntament va obrir el període perquè els titulars d'establiments de restauració, tant els que ja tenen autorització municipal com els que no en tenen, i vulguin instal·lar una terrassa a la via pública, ho comuniquin al departament de Domini Públic de l'Ajuntament de forma telemàtica. Fins a primera hora d'avui 12 de maig s'han presentat 60 comunicacions, que estan revisant els serveis tècnics municipals.


L'Ajuntament, diu, acceptarà la proposta sempre que compleixin les mesures sanitàries establertes per la pandèmia de la Covid-19 i sigui compatible amb els interessos generals.

 

Participació