Coronavirus

Així és el nou programa que prepara l'Ajuntament per reimpulsar el comerç de Tarragona

La Taula Estratègica de Reactivació del Comerç aposta per la digitalització a través de l'aplicació "Som Comerç TGN’"

per NacióTarragona , 12 de maig de 2020 a les 10:49 |
Comerços del centre de Tarragona durant el confinament. | L.D.

L’Ajuntament de Tarragona ha exposat aquest dilluns al sector comercial de la ciutat, durant la Taula Estratègica de Reactivació del Comerç, un programa d’accions per reimpulsar el teixit comercial de Tarragona que vol dotar els comerços de les eines necessàries per combatre la crisi actual generada a causa de la Covid-19 i que alhora, diuen, serveixin per encarar el futur del sector.

El projecte de digitalització arrenca amb "Som Comerç TGN’" una aplicació de fidelització i que facilitarà la venda disponible per a dispositius mòbils. Per fomentar aquesta iniciativa, des de la conselleria de Comerç també s'ha impulsat una línia d'ajuts als comerciants que apostin per la digitalització i participin en aquest projecte. Tots els comerciants que inscriguin el seu negoci a l'aplicació rebran un ajut de 100 euros. La consellera María José López ha anunciat que aviat començaran les formacions a cadascun dels comerços.

A més,  ha explicat que, per tal de facilitar una interlocució única i àgil i transversal entre els comerciants i l'Ajuntament, es posarà a disposició de tot el sector l'Oficina de Comerç, una finestreta única on els comerciants puguin adreçar les consultes i tràmits amb un equip d'experts en comerç i administració per resoldre les gestions, considerant que els departaments que afecten de forma directa o indirecta al comerç són diversos.

També es posaran en marxa campanyes de comerç relacionades amb la digitalització i de dinamització, la primera de les quals s'iniciarà les properes setmanes. A més, s'està preparant un marketplace propi de la ciutat.

Durant la reunió, la consellera de Comerç també ha fet referència a les mesures que l’Ajuntament ha anant prenent des del començament d’aquesta crisi per pal·liar les conseqüències sobre el comerç, que van des d'exempcions de determinades taxes, ajut a les rebaixes o condonacions en els lloguers de locals, creació d’un directori de botigues, entre d’altres.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit la Taula, ha destacat que cal “donar prioritat al comerç de barri, perquè és el que dona vida al carrer, que és el propi de la vida mediterrània. La digitalització ha de tenir com a objectiu el de donar suport al comerç, no substituir-lo, sinó enfortir-lo”.

 

Participació