Coronavirus

​Les escoles bressol municipals de Reus es pagaran segons la renda familiar

L'Ajuntament implementarà una tarifació social que busca "l'equitat educativa"

per NacióTarragona , 30 d'abril de 2020 a les 16:56 |
Les famílies de Reus pagaran les quotes de les escoles bressol municipals en funció de la seva renda a partir del curs vinent. L'Ajuntament de Reus implementarà una nova tarifació social que rebaixarà fins al voltant del 59% la tarifa mínima. Així, la quota més baixa serà de 35 o 85 euros, segons si els serveis són de cinc o vuit hores, o si s'inclou el menjador.

Amb aquesta mesura, el consistori afirma que vol treballar contra la segregació escolar i per una educació "més justa, equilibrada i equitativa". La proposta està previst que s'aprovi en el ple de dimarts vinent.


L'Ajuntament ha establert nou trams i calcularà les quotes en funció de l'Índex de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) de l'any 2019. A més, la quota mínima donarà cobertura a totes les llars amb ingressos baixos, amb independència de l'origen de la renda i de les característiques de la llar. Entre els criteris també destaca que no es requerirà ser usuari dels serveis socials. En aquesta línia, segons el consistori, la mesura resulta "molt pertinent" davant l'emergència sanitària per la covid-19.

Segons l'Ajuntament, en el cas del servei de cinc hores sense menjador, la quota mínima de les tarifes serà de 35 euros. En canvi, el servei de vuit hores amb menjador tindrà una tarifa de 85 euros. Això suposarà una "important rebaixa", al voltant del 59%, respecte al preu mitjà que s'havia aplicat fins ara. La tarifació social també s'aplicarà al servei del menjador, però no s'inclourà en els preus del servei d'acollida, l'ús d'àpat esporàdic o en els preus públics de les sortides i activitats familiars.


A banda, les escoles bressol municipals continuen formant part del projecte 'T'ajudem a créixer'. El programa permet que s'hi puguin acollir les famílies susceptibles de no poder assumir el preu de la tarifa més baixa. D'aquesta manera, es garanteix que les famílies encara més vulnerables i desprotegides no en resultin perjudicades.

 

Participació