Coronavirus

Baixa el ritme de contagis i morts per coronavirus al Camp de Tarragona

El nombre de morts ja supera els 320, tot i l'estabilització de la corba en els darrers dies

per Alba Domingo , 30 d'abril de 2020 a les 10:12 |
Un pacient a l'UCI | EuropaPress
Amb les dades d'aquest dimecres sobre la taula, el Departament de Salut ja ha comptabilitzat més de 300 víctimes mortals per coronavirus al Camp de Tarragona, 328. En total, hi ha 1.695 infectats confirmats, el que suposa un descens respecte al ritme de contagis en setmanes anteriors.

En els darrers dies, les dades mostren una tendència a la baixa i una estabilització de les transmissions, tot i que les xifres confirmades no podrien ser representatives de la realitat. Segons la mateixa Generalitat, les dades reals de contagis podrien ser molt superiors a les confirmades i arribar als 7.800, ja que a banda dels casos confirmats amb proves PCR n'hi ha 6.169 considerats "sospitosos" per professionals facultatius.


Tot i això, el Camp de Tarragona continua com una de les zones de Catalunya amb menys afectació per la pandèmia. Les altes hospitalàries a les comarques tarragonines ja són 766.

La situació a les residències

Pel que fa a les residències de gent gran del Camp de Tarragona, ja han mort 89 persones i n'hi ha 374 més diagnosticades de la Covid-19. Tanmateix, es calcula que els positius reals podrien arribar als  més de 1.000, ja que hi ha 978 avis i àvies sota sospita sense prova. En total, el 62% de les residències del Camp estan netes de la pandèmia i n'hi ha quatre que estan sota investigació de la Fiscalia.

 

Participació