coronavirus

1.091 noves altes de Covid-19 a Catalunya

El nombre d'altes de les darreres 4 hores supera el de nous contagis confirmats

per Carles Bellsolà, 25 d'abril de 2020 a les 09:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El nombre de morts per Covid-19 segueix augmentant a Catalunya, però també el nombre dels que superen la malaltia. Fins avui s'han produït un total de 27.075 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19, amb 1.091 noves en les darreres 24 hores, segons les dades fetes públiques pel Departament de Salut a darrera hora d'aquest divendres. La xifra d'altes ha estat superior a la de nous contagis confirmats.

Pel que fa a les defuncions, tornen a escalar. Salut ha informat que ja han mort un total de 9.492 persones per coronavirus a Catalunya, amb 306 defuncions comptabilitzades en les últimes 24 hores. El Govern va iniciar la setmana passada el recompte de defuncions a partir d'un nou mètode, incloent-hi les dades de les funeràries.Pel que fa als morts en centres hospitalaris, Salut ha informat que han mort 5.558 des de l'arribada de la pandèmia, la qual cosa representa 162 defuncions comptabilitzades en les darreres 24 hores. Les dades dels morts als hospitals venen dels centres i les de morts totals, de les funeràries, per la qual cosa es recullen a ritmes diferents i no tenen perquè ajustar-se exactament.


El ritme d'infectats tendeix a la baixa

Aquest divendres el nombre de nous casos confirmats de la Covid-19 és de 1.004, per a un total de 47633 positius acumulats. D'altra banda, hi ha un total de 92.889 casos possibles d'infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.Hi ha  902 persones ingressades de gravetat actualment per Covid-19, i un total de 3.426 han estat greus per la malaltia des que va arribar l'epidèmia. 

Des que va començar l'epidèmia de coronavirus són 2.711 les persones que han mort en residències de gent gran, segons dades del Departament de Salut. Des de la setmana passada, el departament utilitza dades obtingudes de les funeràries i classifica les morts a partir del lloc de defunció. Anteriorment, englobava les morts de residents en geriàtrics independentment d'on es produïssin, i a partir de dades facilitades per les mateixes residències.

A les residències catalanes, un total de 9.535 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 18.372 són casos sospitosos. 

Participació