Coronavirus

La URV inicia un estudi sobre l'efecte del confinament en l'alimentació, l'obesitat, l'ansietat i la depressió

Els investigadors faran enquestes a la població i ho compararan amb els resultats d'altres països

per NacióTarragona, 24 d'abril de 2020 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els investigadors del departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han iniciat un estudi sobre l'efecte del confinament de la població, per la crisi de la covid-19. Se centrarà a determinar la repercussió en l'alimentació, si ha afectat l'obesitat i el sobrepès, i també en aspectes psicològics relacionats amb l'ansietat o la depressió.

Dos europeus i llatinoamericans on s'han aplicat estratègies de confinament diferents. En la primera fase es demana la col·laboració de 3.000 persones.

 
El mateix grup treballa també en un estudi europeu que valori l'efecte del confinament a més llarg termini i sobre l'evolució de factors de risc metabòlic i patologies associades. De moment, es treballa amb investigadores i investigadors de la Universitat de Ionannina (Grècia) i de l'Imperial College de Londres (Regne Unit).
 

 

Participació