El Col·legi d'Infermeres recull més de 5.500 peces de material protector per centres de l'Ebre i Tarragona

La campanya de recollida continua activa

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 14 d'abril de 2020 a les 11:52 |
Un sanitari, protegint-se per tractar pacients infectats per la Covid-19. | OMS
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des de que va iniciar la campanya de recollida de material protector, el passat 23 de març, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona (CODITA) ha recollit 5.568 peces de material protector provinent de diferents empreses de Tarragona i de les Terres de l’Ebre. 

Segons explica la presidenta de CODITA, Lluïsa Brull, "este material ja ha estat entregat tot, tant als Serveis de Salut de Tarragona com de Terres de l’Ebre, com als serveis territorials d'afers socials i família per a la seua distribució". 


En total han estat, 100 ulleres de protecció, 319 bates (quirúrgiques, algunes verdes,   i blanques), 2.500 gorres, 1.570 guants (alguns de cirurgia esterilitzats, altres de làtex i també alguns de nitril), 1 unitat de tovalloletes desinfectants, 1.023 mascaretes (algunes FP1 i FP3, mascaretes quirúrgiques  i de tela), 5 monos protectors, 3 unitats de sabó antisèptic, 19 mascares de busseig, i 150 pantalles protectores. 

Lluïsa Brull, presidenta de CODITA explica que “actualment estem pendents de rebre una compra pròpia per un valor d’una mica més de 2.000 euros de màscares i bates”. A més, el Col·legi està estudiant destinar més diners d'altres partides pressupostaries per a fer més compra de material els propers dies, si els proveïdors tenen material disponible. 


Finalment, des de CODITA volen recordar que la campanya de recollida segueix activa, "els nostres sanitaris segueixen necessitant material de protecció", alerten, i que per tant, esperen seguir comptant amb la bona voluntat d’empreses i professionals de totes les comarques de Tarragona, l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre, el Montsià, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta, perquè facin entrega d'aquells materials en estocs o excedents que puguen tenir. 

Les empreses que vulguen adherir-se i col·laborar en la campanya, cal que contacten  per telèfon amb CODITA al 977 239 519 de 10.00 a 12.00 hores o bé per correu electrònic a codita@codita.org i indicar la relació de material disponible, el nom i telèfon de contacte.
 

Participació