Alfons López Gomáriz és el nou responsable del SEM a Tarragona

Un terç de les alertes rebudes a la Sanitat Respon aquest 2013 han estat resoltes sense enviar cap unitat mèdica

per Oriol Montesó / Notícies Tarragona, 7 de gener de 2014 a les 17:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alfons López Gomáriz és el nou director del SEM Tarragona i Terres de l'Ebre. Foto: Oriol Montesó.

El director dels serveis territorials de Salut a Tarragona, Josep Mercader, ha presentat a Alfons López Gomáriz com a nou responsable del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) a Tarragona. El metge va ser director territorial del servei d'emergències de Lleida i Pirineus al 2010 i des del mes d’octubre està al capdavant del transport sanitari de Tarragona i Terres de l’Ebre. El nou responsable ha aprofitat la seva presentació per anunciar el trasllat d’una base del SEM de l’edifici de la Creu Roja a l’Hospital Universitari Joan XXIII i l’ampliació de l’horari d’una ambulància a Torredembarra que passarà d’operar dotze hores al dia a setze hores .
 
López Gomáriz ha presentat també les dades del 2013, durant el qual es van dur a terme prop de 66.500 intervencions. D’aquestes més de 52.000 es van fer amb ambulàncies de suport vital bàsic i més de 10.000 amb suport vital avançat. Aquestes xifres també inclouen més de 2.400 atencions domiciliàries urgents i 226 intervencions amb suport vital bàsic aeri.
 
Gomáriz destaca que una tercera part de les alertes que reben al SEM a través del telèfon 061 Sanitat Respon o el 112 es resolen sense enviar cap recurs. Al llarg del 2013, es van produir més de 92.000 alertes, uns 25.000 més que no pas intervencions.

 

Participació