Tren

Adif restableix les línies de tren afectades pel temporal d'octubre

El servei entre Lleida-Valls/Tarragona-Barcelona s'iniciaran el proper dimarts 14 d'abril

per Redacció , 9 d'abril de 2020 a les 13:03 |
Imatge de la línia arranjada després del temporal | Adif
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper dimarts 14 d'abril es restablirà la línia Lleida-Valls/Tarragona-Barcelona, servei que va quedar afectat pels aiguats del passat 22 i 23 d'octubre. Fins ara, el tram entre Lleida i l'Espluga de Francolí es feia en bus.

Adif ha destinat un total de 28,3 milions d’euros per arreglar les malmeses vies amb un ”extraordinari esforç tècnic i humà al qual s’han dedicat tots els recursos disponibles, tant propis com d’empreses col·laboradores, per a normalitzar el trànsit ferroviari en el menor temps possible". 


En les obres hi han treballat al voltant de 180 persones, entre tècnics de les diferents àrees d'Adif i operaris de les empreses contractades, utilitzant a més unes 80 màquines que han treballat de forma simultània en els nombrosos punts afectats.

D'aquesta manera, es podran restablir les connexions ferroviàries per als viatgers entre Lleida i Barcelona per Valls i Tarragona a través de les línies R13 i R14 de Rodalies i per als tràfics de mercaderies.


El temporal d'octubre va afectar el tram de 41,5 km comprès entre les estacions de Puigverd-Artesa i l'Espluga de Francolí, provocant la desaparició total de la plataforma en diversos punts, afeccions a obres de drenatge, arrossegaments de balast i via, caiguda de pals de catenària, trencament de cables de senyalització i telecomunicacions, a més de la desaparició de senyals i altres equips, entre d'altres destrosses que van aconseguir tots els sistemes ferroviaris. Tot això va derivar en tres descarrilaments que van agreujar la situació.

 

 

Participació