Cinc anys sense que es faci justícia

Cau de Llunes denuncia que el judici per «l'agressió policial» del 7 de gener de 2009 segueix sense data

per Notícies Tarragona , 7 de gener de 2014 a les 13:53 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de gener de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Cau de Llunes i d’altres col·lectius de l’Esquerra Independentista ha volgut recordar què el 7 de gener de 2009 «el col·lectiu realitzava un acte contra la pressió estètica que pateixen especialment les dones, en aquesta societat de consum i patriarcal. Les polítiques de mercat i l’ideari sexista de mostrar la dona com l’encarnació de la bellesa formen un còctel nociu per a la salut psíquica, emocional i física de les dones».


És per això que Cau de Llunes van voler visibilitzar aquesta denúncia el primer dia de rebaixes mitjançant un acte simbòlic, totalment pacífic, d’una durada inferior als 5 minuts davant de diverses botigues de la ciutat que, segons els manifestants, «fomenten la pressió estètica mitjançant cànons de bellesa que posen en perill la salut de la majoria de dones».


La Guàrdia Urbana de Tarragona va intervenir convertint l’acte de denúncia en «un espectacle dantesc de cops de porra i puntades de peu que acabà amb tres persones tancades dins d’un portal, on van ser encara més agredides, insultades i vexades». Segons expliquen els testimonis «com és habitual en aquest cos policial, després d’agredir amb impunitat van capgirar la situació exposant-se com a víctimes de l’agressió».
 
Un any més, en vista de la lentitud del procés judicial, els membres d'aquests col·lectius han decidit fer una nova concentració per tal de recordar els fets, per demostrar que «tenen ben present que la Guàrdia Urbana de Tarragona comet abusos de poder amb total impunitat», i per a reivindicar no només l’absolució de les tres persones que van ser agredides, sinó per a exigir que els agents de la guàrdia urbana que van propiciar les agressions siguin jutjats.

A hores d'ara el judici on es resoldran les imputacions dels agents i dels manifestants per agressió encara no té data tot i els cinc anys passats des dels fets.

 

Participació