Coronavirus

L'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona estima pèrdues d'uns 50.000 euros per la suspensió

Sense esdeveniments als carrers, s'opta per retransmetre celebracions per xarxes socials

per Redacció , 8 d'abril de 2020 a les 16:16 |
El pas de l'oració de Jesús a l'hort davant de la catedral de Tarragona
L'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona calcula que les confraries han perdut globalment uns 50.000 euros per la suspensió dels actes. Eren diners que ja estaven invertits en conceptes com roba, material per a les processons o llibres, i que no es podran recuperar. Des de l'agrupació assumeixen la situació amb resignació però no tanquen la porta a organitzar alguns dels esdeveniments cancel·lats d'aquí uns mesos. Encara que la Setmana Santa tradicional enguany no és factible, des de l'Arquebisbat de Tarragona se celebren misses i viacrucis a porta tancada que s'emeten per xarxes socials.

Francesc Seritjol, president de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona, apunta que "una entitat gran" inverteix habitualment entre 12.000 i 15.000 euros anualment. Tot i que hi ha una dotzena de confraries que formen part de l'agrupació, Seritjol estima que fins al moment de la cancel·lació -ja fa quasi un mes- havien gastat un 50% d'aquesta quantitat.


A banda, Seritjol posa el focus en l'impacte econòmic de la Setmana Santa tarragonina, en la qual hi participen unes 3.000 persones. "Hi ha establiments com tintoreries, botigues de roba o restaurants que hi perdran diners", afirma. Tampoc oblida l'impacte en els hotels, que reben turistes que visiten la ciutat per assistir a les processons. Especialment la del Sant Enterrament de Divendres Sant, que reuneix unes 30.000 persones, segons dades oficials.

Alternativa virtual


Per tal de continuar "fent caliu", l'entitat ha penjat al seu canal de Youtube algun muntatge audiovisual amb imatges d'edicions anteriors "per reviure el que s'havia de fer al carrer". "No podem fer més", lamenta. També l'Arxiprestat de Tarragona, a través del seu perfil de Facebook, ha emès alguna celebració litúrgica, com el Via Crucis dels Natzarens, aquest dimarts, fet des de l'església de Sant Francesc a porta tancada.

L'Arquebisbat de Tarragona també ha apostat per internet per acostar les misses als fidels i cada dia n'emet. Divendres Sant, per exemple, retransmetran la Vetlla Pasqual a les nou del vespre per Facebook i Youtube.

 

Participació