Coronavirus

Situació crítica a la residència d'avis de Valls: 15 morts i 37 infectats

La Generalitat ja ha intervingut el centre i ha alertat que es tracta d'una "situació crítica"

per NacióTarragona , 7 d'abril de 2020 a les 10:15 |
Una residència d'avis de Valls | Europa Press
El Departament de Salut ha confirmat aquest dilluns noves víctimes mortals per coronavirus i nous contagis a la residència d'avis Ballús de Valls. En total, al centre ja s'han comptabilitzat 15 morts i 37 positius entre els 59 residents que tenia a l'inici del brot. Entre els contagis, també hi ha treballadores contagiades i el Govern ha alertat que es tracta d'una "situació crítica". 

De fet, la setmana passada, la Generalitat ja va intervenir la residència per una allau de contagis. El centre tenia el 70% de la plantilla de baixa i cada cop eren més els avis amb coronavirus. Per això, el Govern ha intervingut la residència i hi ha enviat un nou equip de professionals per rellevar tota la plantilla. 

 
Les reclamacions dels centres
 
La principal patronal de residències d'avis i coordinadores de familiars ja s'han queixat de la manca d'equips de protecció i demanen celeritat a les administracions. Per ara, des del Govern aposten per "apuntalar" les residències, és a dir, per traslladar-hi recursos materials i humans si fa falta, en comptes de traslladar pacients. El protocol estableix que aquests siguin tractats dins la residència sempre que l'equipament ho permeti per qüestions d'espai.


 

 

Participació