Dades: coronavirus

MAPES Quins són els pobles més i menys contagiats de coronavirus al Tarragonès?

Consulta en mapes interactius quins resultats han donat els tests de la Covid-19 a cada municipi del Tarragonès

per NacióDigital , 31 de març de 2020 a les 13:50 |
La crisi del coronavirus s'estén cada cop més a Catalunya -i a molts altres països del món-, però no ho fa de forma homogènia. Tal com es pot comprovar en el mapa següent, hi ha clapes del país en què no hi ha cap cas detectat de persona contagiada. La informació, com és sabut, no és fidedigne del tot, ja que la majoria dels casos no s'han identificat per ara ni probablement s'acabaran d'identificar, però sí que es tracta d'un mapa orientatius sobre les zones en què la pandèmia ha colpejat més fort.

Pel que fa al Tarragonès, els municipis més afectats són Creixell, Torredembarra, els Pallaresos i Constantí. Aquests pobles no són els que tenen un major nombre de contagiats, però sí una ràtio de casos positius més elevada per cada 100.000 habitants.


Pel que fa a la capital, Tarragona, hi ha 53 infectats, el que suposa un percentatge molt baix respecte els 134.515 habitants.
 
Nota sobre el mapa: Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada municipi, es desplega el seu nom, el nombre de casos negatius de coronavirus -d'entre els tests fets-, el de casos positius, la població i la ràtio de casos positius per cada 100.000 habitants. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom de la imatge. Dades del 30 de març.


Aquests mapes no haurien estat possibles sense la col·laboració d'Isaac Besora, que ha aconseguit descarregar les dades ofertes pel Departament de Salut, tant pel que fa a municipis com àrees bàsiques de salut i altres variables, i les ofereix de forma oberta. Una eina molt útil per a periodistes, analistes i experts per fer visualitzacions i estudissobre l'impacte del coronavirus:

 

Participació