Coronavirus

Dues residències d'avis de Tarragona, en alerta per casos de coronavirus

A més, continua la preocupació a la residència d'avis de Valls on hi ha una vintena de positius

per NacióTarragona , 31 de març de 2020 a les 12:28 |
Una residència d'avis de Valls | EuropaPress
La residència Sanitas de Tarragona ha confirmat cinc positius per coronavirus aquesta setmana. Segons ha avançat TAC12, el primer cas va sorgir el passat dia 25 de març i a partir d'aleshores s'han contagiat quatre persones més. Des del centre expliquen que s'estan prenent les "mesures necessàries" per contenir el contagi i s'està observant "de manera constant" els usuaris.

D'altra banda, la residència Nostra Llar dels Pallaresos es troba en una situació semblant. Allà s'hi haurien confirmat quatre positius, segons fonts del centre, tot i que Salut no ho ha confirmat. Catorze treballadors es confinaran a la residència per tal d'evitar la propagació.


Continua la preocupació a la residència d'avis de Valls

Mentrestant, la residència d'avis Ballús de Valls segueix en una situació complicada. El Departament de Salut ha confirmat deu nous casos de coronavirus al centre de Valls, que se sumen a la desena de positius detectats anteriorment El centre, que té el 70% del personal de baixa per símptomes, ha estat intervingut pel Govern. En les darreres hores, ja s'ha incorporat un nou equip de professionals per rellevar tota la plantilla.


Els infectats són 18 avis, una infermera del centre i la doctora. La residència compta amb una seixantena d'usuaris i es tem que puguin aparèixer nous positius en els pròxims dies.

Les reclamacions dels centres
La principal patronal de residències d'avis i coordinadores de familiars ja s'han queixat de la manca d'equips de protecció i demanen celeritat a les administracions. Per ara, des del Govern aposten per "apuntalar" les residències, és a dir, per traslladar-hi recursos materials i humans si fa falta, en comptes de traslladar pacients. El protocol estableix que aquests siguin tractats dins la residència sempre que l'equipament ho permeti per qüestions d'espai.

 

Participació