Coronavirus

PortAventura presenta un nou ERTO per a 1.500 empleats dels parcs i hotels

El primer incloïa 312 treballadors d'estructura dedicats a serveis centrals i gestió corporativa

per NacióTarragona, 31 de març de 2020 a les 11:57 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
 PortAventura World ha presentat un ERTO que inclou 1.492 persones dedicades a tasques operatives en els parcs i hotels del resort de Vila-seca i Salou, al Tarragonès. A més, ha prorrogat l'expedient que ja havia presentat sobre els 312 treballadors d'estructura dedicats a serveis centrals i gestió corporativa. En un comunicat, la companyia justifica que ambdues mesures "obeeixen a causa de força major degut a l'obligació de mantenir tancat el complex decretada per les autoritats sanitàries".

La companyia afirma que, durant aquesta pròrroga, complementarà les prestacions econòmiques fins al 90% del salari de cada empleat. PortAventura mantindrà un contingent de persones que permeti assegurar la continuïtat del negoci durant aquest període.
PortAventura emmarca totes aquestes mesures en un "exercici de responsabilitat" arran de la decisió del govern espanyol de prorrogar l'estat d'alarma per frenar l'expansió de la covid-19.


El complex turístic, que és la principal locomotora de la Costa Daurada amb cinc milions de visitants anuals, havia de començar la temporada del 25è aniversari el 27 de març.
 
Un complex "vulnerable"


Dilluns l'agència de ràting Moody's va apuntar que PortAventura pot perdre un 50% dels ingressos enguany per la crisi del coronavirus i posar en risc la seva rendibilitat i liquiditat. Tot i que l'agència de ràting admet que la situació derivada del coronavirus "no té precedents", considera que PortAventura és especialment "vulnerable" perquè té una "única localització" i "una elevada estacionalitat". 

 

Participació