coronavirus

Vall d'Hebron serà l'hospital de referència a Catalunya de les embarassades amb coronavirus

L'atenció pediàtrica es concentrarà al centre barceloní i a l'Hospital Sant Joan de Déu

per NacióDigital, 27 de març de 2020 a les 13:35 |
Hospital de la Vall d'Hebron. | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és el centre de referència a Catalunya per a les dones embarassades que tinguin coronavirus que hagin d'estar ingressades. Així ho ha establert el Departament de Salut, que treballa per unificar criteris i actuacions clíniques davant de la pandèmia.

L'objectiu de la mesura és garantir una resposta ràpida en el supòsit de complicacions o, en el pitjor dels casos, que es necessités un trasllat a la unitat de cures intensives (UCI) i així evitar desplaçaments d'urgència i eventuals contagis. Tot i que encara hi ha poca literatura científica sobre el coronavirus, les dades apunten que els símptomes de Covid-19 en embarassades solen ser lleus i que no hi ha risc de transmissió del virus al fetus.

 
El part en dones embarassades amb coronavirus que no requereixin ingrés s'atendrà en els hospitals de referència territorial. Són criteris recollits en la 'Guia d'actuació enfront de casos d'infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en dones embarassades i nadons', elaborada pel Servei Català de la Salut (CatSalut).

En el cas de les embarassades que no tinguin la malaltia, seguiran l'acompanyament en els centres de referència, tot i que des de l'atenció primària s'han començat a reprogramar les visites per evitar desplaçaments. Només es realitzaran aquelles proves que siguin completament necessàries.


Pel que fa a l'atenció pediàtrica, els dos centres de referència seran Vall d'Hebron i l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. L'objectiu és també concentrar esforços; alliberar llits de cures intensives d'altres centres; garantir una millor cobertura sanitària als infants i adolescents i evitar contagis.

Més informació en els propers minuts
 

Participació