Coronavirus

Vuit detinguts i més de 800 denúncies a Reus per incomplir el confinament

Els Mossos constaten una reducció d'entre un 60% i un 70% dels furts i robatoris a la ciutat

per NacióTarragona , 26 de març de 2020 a les 16:42 |
La Guàrdia Urbana de Reus i els Mossos d'Esquadra han aixecat més de 800 actes i han detingut vuit persones per incomplir l'ordre de confinament decretada amb l'estat d'alarma. A més, la policia catalana constata que el nombre de delictes per furts i robatoris s'ha reduït a la ciutat entre un 60% i un 70% durant aquest període. Les dades s'han analitzat durant la Comissió de Coordinació per a la Seguretat Covid-19 de Reus, que s'ha reunit per primera vegada per analitzar el grau de compliment per part de la ciutadania de les mesures de confinament decretades.
 
Segons les dades facilitades per l'Ajuntament, només la Guàrdia Urbana ha denunciat 432 persones per trencar l'ordre de confinament; dos locals per obrir sense autorització; un detingut per desobediència i reiteració, i ha tramitat dues diligències per desobediència greu, sense arrest.


En l'àmbit de la circulació de vehicles, la Guàrdia Urbana ha fet 65 controls, ha controlat 140 vehicles i ha denunciat set persones per circular sense autorització. L'Ajuntament recorda que incomplir les restriccions de l'estat d'alarma pot comportar denúncies administratives i penals; i pot comportar sancions d'entre 100 i 600.000 euros.

També s'han atès setze persones sense sostre i les han derivat a Serveis Socials per oferir-los allotjament, alimentació i higiene.

 

Participació