Coronavirus

Un nou equip de professionals relleva tota la plantilla de la residència de Valls on hi ha el brot de coronavirus

El Goven contractarà una trentena de persones per gestionar l'equipament, que té el 70% de la plantilla de baixa

per NacióTarragona , 26 de març de 2020 a les 12:38 |
Una residència d'avis de Valls | Europa Press
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha intervingut aquest dimecres la residència de gent gran Ballús de Valls per la "situació crítica" en què ha quedat després que s'hi hagin confirmat deu positius per coronavirus i el 70% de la seva plantilla estigui de baixa, amb símptomes de la malaltia. Segons informa el Govern, atenent a l'alerta dels gestors privats del centre, s'ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l'equipament, amb una seixantena de residents.

Un nou equip integrat per una trentena de persones suplantarà la plantilla íntegra de la residència. A més, les mesures preventives aplicades a la residència Ballús s'han extremat i es desinfecta diàriament l'edifici, de tres plantes, i tot el perímetre. El menjar vindrà del servei de càtering del Pius Hospital de Valls, servit en safates d'un sol ús.Així mateix, s'ha designat un funcionari públic per supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l'activitat del centre residencial es presti garanties.
Els informes del responsable del centre i dels serveis d'inspecció del Departament determinen que el centre residencial "presenta una situació excepcional pel que fa la manca de treballadors que l'impossibilita per prestar un servei adient". Treball, Afers Socials i Famílies justifica que ha pres aquesta mesura d'urgència per a garantir "el bon funcionament de l'equipament", que disposa de 62 places residencials –59 de les quals estan ocupades.


Un 70% de la plantilla està de baixa

El brot a la residència es va detectar fa pocs dies i se sospita que podria tenir relació amb el d'Igualada. El primer senyal d'alarma van ser els símptomes que va presentar una infermera, ara ingressada amb pneumònia en un hospital de Lleida. A banda, també hi ha una doctora i vuit avis que han donat positiu per coronavirus. La majoria del personal -el 70%, aproximadament- està de baixa perquè presenta símptomes. La psicòloga de la residència també està de baixa i aïllada a casa seva.Segons han apuntat a l'ACN fonts municipals, la fundació Vilaniu hi intervé amb personal i recursos per donar assistència als residents -alguns en estat greu, segons el consistori- i també per tallar tota via de transmissió del virus a l'exterior. Els avis afectats estan en aïllament igual que la resta d'usuaris no infectats i se segueixen les mesures de seguretat per evitar la propagació.

 
 

 

Participació