Coronavirus

Vuit morts i més de 270 casos de coronavirus a la demarcació de Tarragona

Hi ha 139 persones hospitalitzades, 41 de les quals a l'UCI

per NacióTarragona , 25 de març de 2020 a les 22:33 |
Exterior del servei d'Urgències de l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa. | S.B.
El Departament de Salut ha confirmat en les darreres hores quatre noves víctimes mortals per coronavirus a la demarcació de Tarragona, que ja en suma vuit. Pel que fa als positius de coronavirus SARS-CoV-2, se n'han confirmat 44 més i la xifra acumulada se situa en 272. Aquest dimecres hi ha 139 persones hospitalitzades, quinze més que dimarts.

Les quatre víctimes mortals s'han produït al Camp de Tarragona. En aquesta regió sanitària també s'han confirmat 36 casos nous, la qual cosa eleva a 231 la xifra acumulada. D'aquests, 124 persones es troben ingressades, 33 de les quals a l'UCI. A les Terres de l'Ebre, vuit nous confirmats eleven la xifra acumulada de positius a 41. D'aquests, n'hi ha 15 d'hospitalitzats, vuit dels quals a l'UCI.


La residència d'avis de Valls, un punt crític
 
D'altra banda, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha intervingut aquest dimecres la residència de gent gran Ballús de Valls per la "situació crítica" en què ha quedat després que s'hi hagin confirmat deu positius per coronavirus i el 70% de la seva plantilla estigui de baixa, amb símptomes de la malaltia. Segons informa el Govern, atenent a l'alerta dels gestors privats del centre, s'ha encarregat a la fundació pública municipal Vilaniu la gestió immediata de l'equipament, amb una seixantena de residents.


Així mateix, s'ha designat un funcionari públic per supervisar i coordinar les mesures adoptades i garantir que l'activitat del centre residencial es presti garanties. Els informes del responsable del centre i dels serveis d'inspecció del Departament determinen que el centre residencial "presenta una situació excepcional pel que fa la manca de treballadors que l'impossibilita per prestar un servei adient". Treball, Afers Socials i Famílies justifica que ha pres aquesta mesura d'urgència per a garantir "el bon funcionament de l'equipament", que disposa de 62 places residencials –59 de les quals estan ocupades.
 
 

 

Participació