Coronavirus

Tot el que has de saber sobre els ERTO

Els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) s'han multiplicat en els darrers dies a Catalunya davant la crisi pel coronavirus i s'espera que la pròxima setmana augmentin encara més

per Alba Domingo, 21 de març de 2020 a les 15:27 |
Cadena de muntatge de la fàbrica de Nissan, on s'ha aplicat un ERTO | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els treballadors afectats per Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) ja són 152.230 en la primera setmana de crisi pel coronavirus a Catalunya. La presentació de ERTO ha anat augmentant exponencialment en els darrers dies i s'espera que en la pròxima setmana encara ho faci més. 

Aquesta s'ha convertit l'eina més utilitzada per les empreses per sobreviure a la paralització actual dels mercats i es tracta de suspendre temporalment els contractes als treballadors. El govern espanyol ha facilitat que les empreses afectades pel Covid-19 puguin obrir aquests expedients de caràcter urgent per causa de força major si les companyies s'han vist obligades a tancar centres de treball. Què són i com s'apliquen els ERTO?

 

 

Participació