1
Coronavirus

L'Ajuntament de Tarragona decreta els serveis mínims essencials de recollida de residus

Reforcen el servei de neteja dels carrers, que es fa quatre cops al dia amb aigua a pressió i desinfectant

per NacióTarragona , 18 de març de 2020 a les 13:20 |
Un treballador netejant amb aigua a pressió davant l'accés a l'hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tarragona ha decretat serveis mínims essencials de recollida de residus. Cada dia s'encarregarà el buidatge dels contenidors de rebuig, i els de la resta de fraccions selectives en funció de les necessitats que es vagin detectant. Es manté la recollida de brossa als hospitals i als CAP. A causa del descens de la brossa comercial i de restaurants, el consistori incrementa el servei de neteja dels carrers amb aigua i desinfectant i, sobretot, en llocs estratègics com són els accessos als hospitals, als CAP, als mercats, supermercats i botigues d'alimentació. Tres equips treballen dos cops al dia amb hidronetejadors per garantir la desinfecció d'aquests espais.
 
"Estem centrant tots els esforços en la neteja dels carrers i sobretot dels espais que estan exposats més al públic", detalla el conseller de Neteja, Jordi Fortuny. Cinc equips més netegen amb aigua a pressió i desinfectant la resta de carrers i vies de la ciutat de Tarragona.


Brigades de neteja per repassar els contenidors i buidar papereres

Així mateix, també es destinen brigades de neteja que fan repàs dels contenidors i buiden les papereres plenes, ja que no hi ha escombriaires que fan el repàs a peu pel carrer. L'àrea municipal de Neteja també ha donat instruccions perquè tot el personal que no tingui assignat cap servei mínim essencial marxi cap a casa per evitar la concentració de persones a les instal·lacions de l’empresa concessionària de neteja.


Suspeses les deixalleries i el servei de recollida de voluminosos

Per altra banda, es manté suspès el servei de deixalleria fixa i de totes les mòbils, així com el servei de recollida de voluminosos programada. L'Ajuntament de Tarragona fa una crida a la ciutadania perquè no aboqui a la via pública mobles ni cap altra andròmina.


"Hi ha gent que està deixant residus als carrers i això obliga als serveis de neteja a recollir-los amb el que això comporta d'exposició del personal als contagis. Preguem que la gent es quedi a casa per la seva pròpia seguretat i per la dels treballadors del servei de neteja", afegeix Fortuny.

 

Participació