Només un 11,54% dels contractes de la província són indefinits

Tarragona registra el percentatge més baix de Catalunya en aquest tipus de convenis | Respecte al mateix mes de l'any passat, el nombre de treballadors fixes ha baixat un 12,72%

per Oriol Montesó / Tarragona Diari, 2 d'abril de 2013 a les 18:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La província de Tarragona és la que registra un menor percentatge de contractes indefinits. Foto: Adrià Costa

Un any després de l’aprovació de la nova llei laboral, i tot i la baixada de les xifres de l'atur , el nombre de contractes indefinits han disminuït a Tarragona un 12,72%, el que suposa 266 menys que a finals de març de 2012. En total, a la província hi ha 4.874 persones amb contracte indefinit per 37.347 treballant amb contracte temporal. Això fa que més del 88% dels tarragonins estiguin contractats de forma temporal. Si ho comparem amb dades del mes passat, veiem com aquest tipus de convenis temporals han crescut, arran de la contractació de persones en el sector serveis per la temporada turística, un 12,48% i només prop d’un 1% si ho comparem amb el març de 2012.
 
A nivell de Catalunya, Tarragona és la província amb un percentatge més baix de treballadors amb contracte indefinit seguida de Barcelona i Lleida que superen el 12,5% i de Girona que té un 16,41% dels seus treballadors contractats de forma permanent. Amb tot, les nostres comarques superen la mitjana espanyola del 9,61% de contractes indefinits.
 
Tot i que encara és aviat per treure una conclusió definitiva ja que la reforma laboral arribarà al seu any de vigència el proper mes de juliol, sí que podem veure que en el darrer any, s’han destruït més d’un de cada deu contractes indefinits per crear-ne un de cada cent de temporals. Unes xifres que si no varien de cara al juliol —quan tindrem la variació interanual en període de la reforma laboral— posaran de manifest que facilitar l’acomiadament no repercuteix en una major contractació, ni tan sols de tipus temporal.

 

Arxivat a:
Economia, treball
Participació