Les joventuts del PDECat expulsen el jove ampostí detingut per delictes d'abusos a menors

La JNC assenyala que estos fets són "absolutament intolerables" i "incompatibles amb la militància"

per Agències, Amposta | 10 de març de 2020 a les 14:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), branca juvenil del PDECat, ha anunciat este dilluns l’expulsió de l'ampostí P. E. com a militant de l’organització, després d'haver estat detingut i processat per la presumpta comissió d'abusos sexuals a menors.

El jove d'Amposta de 23 anys, força conegut a la capital del Montsià, va ser detingut el dilluns 25 de febrer per delictes de caire sexual contra menors. Fonts de la investigació van indicar a l'aguaita.cat que se l'investiga per un delicte contra la llibertat sexual a menors i també per abús sexual igualment a persones menors d’edat. El cas es troba sota secret d'actuacions. 


"La setmana passada, el comitè executiu nacional de la JNC va tenir coneixement d’uns fets molt greus que involucren un militant de l’organització a través d'alguns mitjans de comunicació, malgrat que es tracta d'un cas que es troba sota secret de sumari", ha explicat la JNC en un comunicat.

La JNC ha assenyalat que estos fets són "absolutament intolerables" i "incompatibles amb la militància" en una organització que "propugna uns valors determinats de respecte als drets fonamentals i en concret a la indemnitat sexual".


Per això, la secretària general de les joventuts, Judith Toronjo, "va demanar al comitè d’arbitratge, mediació i disciplina" de l’organització que "iniciés un procediment d’expulsió mitjançant un expedient sancionador".

Divendres passat, afegeix el comunicat, "es va notificar al militant en qüestió la seua expulsió", de la JNC.

 

Participació