Ajuntament de Tarragona

​Junts per Tarragona demana apostar per l’energia solar i canviar el model energètic

El grup presentarà una moció en el proper plenari

per NacióTarragona, 10 de març de 2020 a les 13:11 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El grup municipal de Junts per Tarragona presentarà al proper consell plenari, previst per al divendres 20 de març, una moció per demanar a l’Ajuntament de Tarragona una aposta decidida per a la instal·lació de plaques d’energia solar a totes les dependències municipals i començar el canvi de model energètic a la ciutat. "Els edificis municipals són els primers que han de donar exemple d’eficiència energètica i de sostenibilitat. Sovint caiem en l’error de treballar pensant en l’horitzó del 2030 o del 2050, però l’horitzó el repte immediat el tenim ara”, assegura la consellera de la formació Elvira Vidal.
 

La regidora de Junts per Tarragona proposa “realitzar una auditoria energètica sobre l’eficiència i les necessitats actuals de subministrament a les dependències municipals” i en funció dels resultats “establir fases d’instal·lació de plaques solars als diferents edificis municipals”. A banda, Vidal considera necessari “incorporar criteris d’eficiència energètica en els processos de selecció dels contractes de l’administració local”.
 

“L’administració local, la més propera als ciutadans i ciutadanes, també ha de tenir l’obligació de fomentar la transició amb accions concretes, reals i responsables”, ha declarat Vidal lamentant que “no pot ser que un dels territoris amb més hores de sol a l’any no sigui capdavanter en producció d’energia solar” i ha recordat que, des de l’inici de la legislatura, “el consistori ha declarat l’emergència climàtica i ha aprovat una moció per crear zones de baixes emissions, no n’hi ha prou amb la política dels gestos, cal passar a l’acció”.
 

 

Participació