Urbanisme

L'antiga Ciutat de Repòs de Tarragona es reconvertirà en un alberg

El nou equipament –que estarà en funcionament en 3 anys– tindrà capacitat per allotjar 524 persones

per NacióTarragona , 6 de març de 2020 a les 12:01 |
Recreació del nou alberg a la Ciutat de Repós de Tarragona | Conselleria de Treball
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han presentat aquest divendres el projecte de reconversió de l’antiga Ciutat de Repòs i de Vacances en el nou Complex de Turisme Social i Alberg de Joventut de Tarragona. El futur alberg podrà allotjar 524 persones i comptarà amb una inversió de 2,2 milions d’euros.

La Ciutat de Repòs i de Vacances va tancar portes ara fa 9 anys i no ha estat fins ara que tornarà a obrir-se a la ciutadania. Segons ha informta el govern, els treballs tindran una durada de tres anys i es preveu que estigui en funcionament a finals de l’any 2023.

El conseller Chakir el Homrani ha afirmat que “aquest projecte que avui presentem es destinarà a turisme social, a turisme per a joves, per a famílies, per a col·lectius vulnerables, perquè tothom tingui oportunitats d’oci i possibilitat de fer turisme. Al cap i a la fi, perquè també en aquest àmbit treballem sota la idea d’igualtat.” El Homrani també ha explicat que el futur complex, a tocar de la Platja Llarga, “no s’hauria d’haver tancat mai. Va ser una mala idea i va comportar una pèrdua evident de potencialitat turística i d’oportunitats laborals per al territori”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona s’ha mostrat molt satisfet perquè “després de 9 anys aconseguim desbloquejar un tema endèmic a la ciutat. La Ciutat de Repòs i de Vacances tindrà per fi un ús per a la ciutadania”. Pau Ricomà ha volgut “agraïr la total sintonia amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per impulsar un projecte amb clara vocació de servei públic que posicionarà Tarragona com a destinació de turisme social, jove i familiar”.

El nou gran complex

El nou equipament disposarà d’un total de 524 places, que es distribuiran entre l’edifici principal (23 habitacions amb 108 places) i els mòduls habitacions que hi ha al complex (88 habitacions amb 416 places). Es calcula que es podrien produir 70.000 pernoctacions anuals.

Es dotarà l’edifici principal de sales polivalents, i habitacions de quatre places amb bany interior amb la possibilitat d’agrupar-se segons les necessitats dels usuaris.

Els mòduls habitacionals disposaran de dos dormitoris de dos i quatre places respectivament, bany i, una part, una sala d’estar. Aquests blocs s’estructuren al voltant d’uns espais comuns dotats amb cuines per alberguistes i espais col·lectius.

L’alberg també disposarà d’un gran menjador, que es situarà també a la zona central del complex, amb una capacitat de 750 places. En aquest edifici també hi haurà tres grans sales amb capacitat per a grans esdeveniments.

D’altra banda, també s’habilitarà una àrea de pàrquing i en un futur es preveu posar en marxa un projecte específic per recuperar la zona esportiva que està situada sota la carretera.

 

 

Participació