Desmantellada una xarxa d'immigració il·legal des de dos pisos de Roquetes

En l'operació han resultat detingudes un total de 12 persones

per Aguaita.cat , Roquetes, 5 de març de 2020 a les 15:11 |
La xarxa utilitzava dos pisos de Roquetes per empadronar de manera fraudulenta persones migrades | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Nacional en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa ha desmantellat una xarxa dedicada a l'afavoriment de la immigració irregular i a la falsificació de documents públics, amb l'objectiu d'optenir per permisos de residència de forma fraudulenta.

En l'operació han resultat detingudes un total de 12 persones, dos de les quals serien els autors intel·lectuals de la trama. 


La xarxa utilitzava dos pisos situats a la localitat de Roquetes per empadronar ciutadans estrangers i posteriorment estos pisos eren utilitzats en diferents tràmits administratius.

La investigació va començar a principis del mes de maig de l'any passat, quan es va tenir coneixement a través de la Policia Local de Tortosa de l'existència d'una trama dedicada a l'empadronament fraudulent de ciutadans estrangers en dos pisos de Roquetes.


Estos immobles, propietat d'un ciutadà espanyol i d'un familiar pròxim, haurien estat utilitzats temporalment per a l'empadronament de ciutadans estrangers en situació irregular, amb la intenció de la realitzar diferents tràmits davant l'administració.

Durant el desenvolupament de l'operació s'ha intervingut nombrosa documentació falsa que consta en els expedients administratius que corroboren la falsedat, així com contractes de lloguer i padrons fraudulents.


Com a responsables de la trama han estat detinguts un ciutadà espanyol i un altre algerià que van ser detinguts com a presumptes autors dels delictes d'afavoriment a la immigració il·legal i falsedat documental.

També hi ha 10 detinguts de nacionalitat marroquina com a presumptes autors d'un delicte de falsedat documental i per estada irregular en territori espanyol. Estes persones s'haurien beneficiat del seu empadronament fraudulent per a la realització de diferents tràmits administratius, entre els quals es trobaria l'obtenció del permís de residència.

Un total de 58 persones van ser investigades per la seua participació en estos mateixos fets.
 

 

Participació