Ajuntament de Tarragona

Tarragona imposa més de 140 multes per deixar residus o bosses fora dels contenidors

Sancionada amb 4.000 euros una constructora per abocar runa en un solar de les Gavarres

per NacióTarragona , 27 de febrer de 2020 a les 11:40 |
Una de les sancions és de 4.000 euros a una empresa constructora que va abocar runa a un solar municipal al polígon de Les Gavarres | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La campanya de l'Ajuntament de Tarragona contra l'abandonament de residus a la via pública acumula 152 sancions durant els set primers mesos. Segons informa el consistori, la gran majoria corresponen a sancions per deixar residus o bosses fora dels contenidors –un cop comprovat que no estaven plens. En concret, se n'han imposat 142 a raó de 100 euros de multa cadascuna.

El Departament de Neteja Pública i la Guàrdia Urbana també han imposat sancions de 300 euros a vuit particulars per abocar runa i voluminosos, i a una empresa de jardineria que abocava poda a la via pública. La sanció més elevada, que s'enfila a 4.000 euros, és per a una empresa constructora que havia abocat runa en un solar del polígon les Gavarres.

 
La iniciativa es va endegar fa set mesos, l'estiu passat, després de constatar un increment del 20% de mobles i residus voluminosos llençats fora dels contenidors, i la proliferació d'abocadors incontrolats. Durant aquest període s'han fet 167 advertiments més i s'ha informat unes 3.000 persones sobre el bon ús dels serveis de recollida de residus.

"Portem mesos treballant en reduir al màxim els abocadors incontrolats i les deixalles fora d'hora i lloc, i especialment els residus voluminosos. No es tracta d'una campanya puntual sinó intensiva i extensiva en el temps, perquè la impunitat de llençar la brossa on es vol i quan es vol s'ha acabat”, ha explicat el regidor de Neteja, Jordi Fortuny.


Amb l'objectiu de revertir l'augment de residus de forma incontrolada es va incrementar el servei de recollida. En concret, es va passar de quatre equips de recollida de residus incontrolats i repàs de contenidors al dia durant cinc dies a la setmana, a sis equips diaris durant sis dies a la setmana.

D'altra banda, la Unitat de Medi Ambient de la Guàrdia Urbana va iniciar inspeccions de paisà durant el matí, tarda i nit per recórrer i controlar els principals punts negres de la ciutat i els abocadors incontrolats. L'objectiu, segons explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Manel Castaño, és "fotografiar, informar i sancionar els infractors amb multes que poden arribar fins als 4.000 euros".

 

Participació