Activada l'alerta per temporal de vent a la demarcació

Les ratxes més fortes es preveuen aquest dimecres al migdia

per Aguaita.cat , 26 de febrer de 2020 a les 11:58 |
Un agent de la Guàrdia Urbana de Reus, retirant un arbre caigut a causa del fort vent | ACN
Protecció Civil ha activat en fase d'alerta el Pla especial d'Emergències per risc de Vent a Catalunya, el Ventcat, per les fortes ventades que es preveuen per a este dimecres i que es mantindran fins a dijous.

Segons el Servei Meterològic de Catalunya (SMC) les ratxes de vent poden ser especialment intenses a les comarques del Tarragonès i Baix Camp, on es podran superar els 72 km/h. També es veuran afectats, però amb menys probabilitat, a la resta de comarques de Tarragona, comarques del sud de Lleida, nord de les Terres de l'Ebre i comarques del sud de Barcelona.


Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals.

També recomana que en el moment de ratxes més fortes, que es preveu per a aquest dimecres al matí i fins al migdia, s'eviti aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.


En un comunicat, Protecció Civil demana retirar o fixar bé els objectes que estiguen a l'exterior, en balcons o terrasses, i puguen ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes també recomana evitar aturar-se prop de bastides, tanques o murs inestables mentre duren les ràfegues de vent.

 

Participació