Successos

Cop policial contra una xarxa d'explotació sexual de dones a la demarcació de Tarragona

El matrimoni propietari del pis s'encarregava de la gestió del prostíbul, mentre una dona gestionada els serveis

per Aguaita.cat, Amposta | 26 de febrer de 2020 a les 11:43 |
Detenció de la | Policia Nacional
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Policia Nacional ha desmantellat a Amposta un pis on dones de nacionalitat paraguaiana eren explotades sexualment. El prostíbul estava regentat per dos ciutadans espanyols i i una ciutadana de nacionalitat paraguaiana.

La investigació es va iniciar el mes de març de 2019 després de rebre una informació, procedent de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Oviedo, en el qual una persona, que es va negar a facilitar qualsevol dada de filiació, va informar sobre l'existència d'un immoble a la província de Tarragona, en què la dona que el regentava, es dedicava a captar i portar dones compatriotes seues, preferentment de zones rurals deprimides del seu país d'origen, per treballar, en tasques diverses, enganyant-les amb sous aproximats als 3.000 euros, per a posteriorment obligar-les a prostituir-se en un pis, i que feia tan sols unes setmanes havia portat a una noia de Paraguai amb esta mateixa finalitat.


La investigació policial va permetre localitzar, a través de pàgines de contactes esta noia vinguda del Paraguai. En l'anunci d'esta pàgina de contactes hi figuraven dos números de telèfon, també vinculats a nombrosos anuncis de noies oferint serveis sexuals en un pis d'Amposta.

A finals del mes de novembre es va poder localitzar el pis i també es van poder identificar diverses dones de nacionalitat paraguaya -una de les quals en situació irregular- juntament amb la "mami" o responsable dels serveis, de la mateixa nacionalitat. També es van identificar dos ciutadans espanyols com a còmplices. 


D'altra banda, també es va identificar un matrimoni de nacionalitat espanyola i propietari del pis. La parella s'encarrega de la gestió i funcionament del negoci d'explotació sexual.

Per tot plegat, la Policia va procedir a la detenció del matrimoni i de l'encarregada.


Els detinguts van ser posats a disposició judicial i van quedar posteriorment en llibertat amb càrrecs, acusats presumptament de delictes relatius a la prostitució i l'afavoriment de la immigració il·legal.

L'operació ha estat duta a terme per agents de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Provincial de Tarragona amb col·laboració de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Tortosa.

Esta operació s'emmarca en el Pla de la Policia Nacional contra el Tràfic d'Éssers Humans amb Fins d'Explotació Sexual, engegat el 2013 i que va motivar l'activació de la línia telefònica 900 10 50 90 i el correu trata@policia.es per facilitar la col·laboració ciutadana i la denúncia, anònima i confidencial, d'este tipus de delictes.

 

Participació