Successos

Nou incident en una química de La Pobla de Mafumet

Els sensors han confirmat que el producte no és tòxic i no suposa cap risc

per NacióTarragona , 25 de febrer de 2020 a les 12:03 |
El polígon petroquímic nord de Tarragona. | ACN
Protecció Civil ha alertat aquest dimarts al matí d'un incident en una empresa química del Polígon Nord, a La Pobla de Mafumet. Segons han informat, els fets han passat a la planta de la companyia Carburos Metálicos i no suposa un risc per a la població. Es tracta d'una emissió de vapors d'aigua i els sensors ja han confirmat que el producte no és tòxic.

Els gasos han obligat a confinar els treballadors de les plantes properes, tot i que la incidència s'ha resolt en pocs minuts.  El mes de maig passat es va produir una fuita d'amoníac en aquesta mateixa empresa que va acabar amb la vida d'un treballador  i un altre va quedar ferit crític. L'empresa Carburos Metálicos és el major proveïdor d'hidrogen i d'heli del món. Entre d'altres, és l'encarregada de subministrar l'hidrogen a totes les refineries de la zona.


Es tracta del segon ensurt químic que viu Tarragona en menys d'una setmana. El passat dijous , la creació d'un núvol de gas sulfhídric a la refineria de Repsol del mateix polígon va obligar a activar l'alerta per risc químic i es va confinar la població de Constantí.
 

 

Participació