Reus

L’Ajuntament de Reus s’abastirà exclusivament amb energia verda

L'objectiu s'aconseguirà al llarg d'aquest 2020 i el consistori ja ha rebut un certificat

per NacióTarragona, 25 de febrer de 2020 a les 11:08 |
La instal·lació de plaques a Reus | Ajuntament de Reus
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L’Ajuntament de Reus ha certificat amb l’empresa que té contractat el subministrament elèctric que el 100% de l’energia que consumirà el 2020 procedeix exclusivament de fonts renovables. Així, tant els edificis municipals com l'enllumenat públic de la ciutat s’abastiran al llarg d’aquest any únicament amb en ergia verda.

Daniel Rubio, regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, afirma que "l’Ajuntament de Reus està compromès amb la lluita contra el canvi climàtic, i volem contribuir a reduir l’empremta mediambiental i les emissions de CO2 amb una aposta per l’energia verda, que ni emet gasos contaminants, ni ofereix problemes de salut".

Amb aquest canvi l’Ajuntament de Reus eliminarà l'impacte mediambiental que fins ara generava amb el consum elèctric, amb un estalvi d'emissions de CO2 del 100%. Es calcula que l’Ajuntament de Reus va emetre durant l'any 2019 unes 3600 tones de CO2 a través del consum elèctric. Aquest 2020, gràcies al certificat d'origen renovable, es produiran 0 emissions.

Aquesta mesura reafirma el compromís del consistori amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, dirigits a lluitar contra el canvi climàtic, l'eradicació de la pobresa i el progrés econòmic i social.

En el mateix sentit, l’Ajuntament ha fet balanç de l’energia renovable que genera a través les instal·lacions d'energia fotovoltaica municipals. Actualment està generant l'energia suficient per abastir més de 100 llars gràcies a les 7 instal·lacions ubicades a diversos punts de la ciutat amb plaques per a l'obtenció de llum solar, una font d'energia que a més de ser renovable és inesgotable i no contaminant.

Igualment, el consistori treballa per ampliar el nombre d'aquestes instal·lacions fotovoltaiques municipals i paral·lelament es treballa en dues línies d'acció d'incidència directa en els mencionats objectius sostenibles; la creació del Pla Reus Energia, que englobi totes aquelles iniciatives municipals vinculades al sector energètic i renovable; i l'actualització del Pla d'Acció d'Energia Sostenible, que estableixi indicadors i mesures per un seguiment continuat.

 

Participació