Tercera incautació de llentiscle recol·lectat sense permís en menys de 10 dies

La Guàrdia Civil i la Policia Local de l'Ametlla de Mar intercepten un vehicle carregat de llentiscle recol·lectat sense autorització

per Redacció , Ametlla de Mar, 24 de febrer de 2020 a les 09:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Agents de de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de l'Ametlla de Mar, han confiscat gairebé 400 quilos de llentiscle (Pistacius llentiscles), que havien estat recol·lectats en diferents paratges naturals del terme municipal del Perelló, per part d'un grup de persones veïnes de Reus.

Davant de les preocupacions mostrades durant les últimes setmanes per diversos ens municipals, propietaris forestals i la societat en general, per la recol·lecció indiscriminada i massiva de brots de llentiscle en diferents boscos de la demarcació i després d'haver realitzat els últims dies altres actuacions relacionades amb aquesta activitat; la Guàrdia Civil va orientar diferents serveis a la protecció dels hàbitats naturals al territori.


Així durant la tarda d'ahir, quan agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de l'Ametlla de Mar, es trobaven practicant un punt de verificació en la N-340, dins del terme municipal de l'Ametlla de Mar, van observar com un vehicle de càrrega que s'aproximava a ells, circulava fent moviments estranys, per la qual cosa es van realitzar indicacions perquè el conductor detingués el vehicle. Després de la detenció, es va realitzar una inspecció visual, comprovant com es trobava ocupat per sis passatgers i la part posterior del mateix repleta de fardells de llentiscle.


Després d'identificar als ocupants i requerir-los algun tipus d'autorització mediambiental per a l'activitat que havien dut a terme, van manifestar no disposar de cap mena d'autorització.

Després de pesar el producte recol·lectat sense autorització, este ascendia a 380 quilos, sent aquests dipositats en la deixalleria municipal de l'Ametlla de Mar, al costat dels útils utilitzats en l'activitat per a la seva destrucció, formulant sis denúncies per recol·lecció de llentiscle sense autorització i quatre a la Llei d'Estrangeria, donant compte del fet als serveis territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

 

Participació