Explosió a Tarragona

Els sindicats celebren la vaga i l’AEQT evita pronunciar-se

L'AEQT denuncia que en alguns casos no es va deixar entrar els servis mínims

per NacióTarragona , 20 de febrer de 2020 a les 15:04 |
Treballadors camí de la porta d'Iqoxe, durant la vaga al sector petroquímic de Tarragona | ACN
Els sindicats han valorat molt positivament la jornada de vaga d’aquest dimecres a la petroquímica tarragonina. Els portaveus celebren el gran seguiment de la protesta i que es realitzés sense incidents. UGT i CCOO han assegurat que va suposar una “jornada hisòrica” que “ha tret a la llum pública la situació de precarietat laboral que viu el sector i ha tornat a fer palesa la necessitat de recuperar el Plaseqta al territori”.

Mercè Puig i Joan Llort, màxims reposables sindicals a Tarragona, consideren que d’aquesta manera s’ha demostrat que “Camp de Tarragona ha dit prou” .


L’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona, en canvi, ha evitat valorar la vaga i ha denunciat que en alguns casos, tant al polígon Nord com al Sud, no es va permetre accedir amb normalitat a les instal·lacions a personal que formava part dels serveis mínims acordats.
Després de la manifestació, l’AEQT ha remarcat el compromís amb la seguretat de les companyies i ha recordat les "condicions laborals més avantatjoses que la mitjana industrial".


Amés, ha dit que les reivindicacions de la jornada "no s’ajusten a la realitat de la indústria química de Tarragona" i que les empreses treballaran per "revertir aquesta percepció i recuperar la confiança".

“L'explosió a IQOXE va ser una situació excepcional. La la indústria química de Tarragona ha estat un referent de seguretat durant 50 anys i així seguirà sent amb la col·laboració de tots els agents involucrats", han dit.

 

Participació