Explosió a Tarragona

El govern rebutja l'Expedient d'Ocupació presentat per Iqoxe

Treball conclou que "no ha quedat acreditat el caràcter imprevisible de l’accident"

per NacióTarragona , 20 de febrer de 2020 a les 12:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha rebutjat la  sol·licitud d’Expedient de Regulació Temporal d'un any per 107 treballadors de la plantilla de l'empresa Ioqxe. Treball conclou que "no ha quedat acreditat el caràcter imprevisible de l’accident" succeït el passat 14 de gener, que va causar la mort de tres persones i ferides a diverses, com tampoc "l’efecte paralitzant de l’activitat laboral exigit per la normativa".

Treball ha arribat a aquestes conclusions després d’analitzar la documentació aportada per l’empresa IQOXE i l’informe emès per la Inspecció de Treball. El Departament alega que ls causes de l’explosió encara no s’han determinat i recorda que l'activitat laboral es va reprendre dies després de l’explosió i es preveu continuar la reactivació, cosa que demostra que no es dona l’efecte paralitzant de l’activitat laboral exigit per la normativa per al·legar causa de força major.

 

Participació