Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona aprova ajuts excepcionals pels efectes dels temporals

Els municipis també podran demanar assistències tècnica, econòmica o jurídica

per NacióTarragona , 20 de febrer de 2020 a les 16:11 |

La Diputació de Tarragona ha aprovat la convocatòria d'ajuts extraordinaris per pal·liar els efectes dels temporals que han afectat la demarcació des de l'octubre de l'any passat. En concret, estan destinats a finançar despeses d'inversió o reparació dels danys produïts per alteracions climatològiques i/o catàstrofes naturals succeïts des del 16 d'octubre de 2019 fins al 14 d'agost d'aquest present any 2020, o bé per a inversió o reparació dels danys produïts per altres causes excepcionals, urgents i necessàries ocorreguts de l'1 d'octubre de 2019 al 14 d'agost de 2020. Així mateix, també inclou l'assistència tècnica, econòmica o jurídica de caràcter excepcional i urgent per a aquest mateix període.

La convocatòria es publicarà durant la setmana vinent, i les sol·licituds d'ajuts es podran presentar des d'aleshores i fins al 31 d'agost de 2020. Podran demanar aquests ajuts els municipis de fins a 20.000 habitants i les entitats municipals descentralitzades (EMD). Pel que fa a les assistències tècnica, econòmica o jurídica, també les podran demanar els consells comarcals.

Pel que fa als imports, per a inversió o reparació dels danys produïts per alteracions climatològiques i/o catàstrofes naturals, es podrà fer una sol·licitud amb un màxim de 50.000 € d'ajut per convocatòria. Quant a inversió o reparació dels danys produïts per altres causes excepcionals, urgents i necessàries, es podran fer dues sol·licituds amb un màxim de 30.000 € de subvenció per convocatòria. Finalment, pel que fa a assistències tècnica, econòmica o jurídica, es podran fer quatre sol·licituds amb un màxim de 10.000 € per convocatòria.

 

 

Participació