Ajuntament de Tarragona

ERC de Tarragona canvia d'opinió i aposta per aturar el projecte urbanístic de Mas d'en Sorder

Els republicans parlaran amb els altres grups i no descarten que s'hi faci només un hotel

per NacióTarragona , 19 de febrer de 2020 a les 16:27 |
El conseller de Territori de Tarragona, Xavier Puig. | ACN
El principal partit del govern de Tarragona, ERC, ha canviat d'opinió respecte el projecte urbanístic de Mas d'en Sorder, que preveu la construcció d'una urbanització amb 222 habitatges i la restauració d'una antiga masia amb una cúpula modernista per fer-hi un hotel. La setmana passada ERC, PSC, Ciutadans i PP van aprovar la iniciativa en la comissió de Territori municipal, fet que va aixecar moltes crítiques d'altres grups de l'oposició i d'entitats ecologistes, ja que Mas d'en Sorder es troba dins l'espai de l'Anella Verda. Amb el gir d'ERC, hi ha una majoria contrària, juntament amb ECP, Junts per Tarragona i la CUP. La paralització del projecte podria comportar indemnitzacions per als promotors.
 
El conseller de Territori de l'Ajuntament, Xavier Puig, ha reconegut que les raons esgrimides per altres grups en la comissió els han fet replantejar la posició. "Els arguments en contra del pla són els nostres, i que et renyin amb els teus arguments és una cosa que fa ràbia", ha apuntat. Entre aquests motius ha indicat que "no és un bon projecte urbanístic i que no és sostenible". "Planteja més inconvenients que avantatges, i davant d'un escenari de canvi climàtic és important que anem cap a una ciutat compactada i cohesionada, i si tirem endavant això estaríem anant en la direcció contrària", ha exposat el conseller.


Puig ha assegurat que "hi ha marge" per revertir el projecte, mitjançant una modificació del Pla Parcial 43, que engloba Mas d'en Sorder. Tot i això serà un procés llarg. Tal com ha explicat el responsable de Territori, el primer pas serà suspendre les llicències per a l'àmbit d'actuació, que donaria un any de termini al consistori per fer una aprovació inicial de modificació del planejament. L'any següent seria per fer l'aprovació definitiva. "Si això no es produís per falta d'entesa, els promotors podran tirar endavant el pla", ha assenyalat.

Tot i el revés que suposa per als impulsors del projecte, Puig ha afirmat que ho han fet "de manera impecable". "Ens sap greu, però no ens hi devem", ha comentat. De tota manera, ha avançat que, si s'acaba aturant el pla, probablement s'hauran de pagar indemnitzacions. Segons Puig, serien únicament per pagar el cost de redacció dels projectes que s'han fet.

 

Participació