Explosió a Tarragona

Els sindicats xifren en un 100% el seguiment en la vaga a la petroquímica de Tarragona

Els sindicats han titllat la vaga d"hisòrica" i continuen amb els piquets informatius arreu del polígon

per Alba Domingo , 19 de febrer de 2020 a les 08:54 |
Els primers piquets de la vaga de la petroquímica de Tarragona | CGT
CCOO i UGT han assegurat que el seguiment en la vaga convocada a la petroquímica de Tarragona per aquest dimecres és del 100%.Els sindicats han afirmat que a les set del matí "la vaga ja es pot considerar històrica" i han destacat que no s'han produït incidències destacables i que els serveis mínims han entrat a treballar amb normalitat.

El secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, han participat des de primera hora en diversos piquets informatius, juntament amb altres companys. La primera empresa on han actuat ha estat a la BASF, després la Dow Chemical i ara continuaran per la resta del polígon. Tanmateix, celebren que els treballadors de serveis mínims hagin pogut entrar al recinte, ja que són fonamentals per garantir les mesures de seguretat. 

 

Tall a la carretera T-750 del polígon nord de Tarragona Foto: ACNA primera hora ha quedat tallada l'N-340 però sobre les nou del matí els piquets ja han aixecat el tall. De moment, continua tallada la la carretera T-750 a l'alçada La Pobla i l'N-240 a Perafort. L'entrada al polígon nord ha quedat totalment tallada i els treballadors dels serveis mínims temen que no puguin entrar per fer el canvi de torn amb els seus companys. Segons expliquen, això podria posar en perill la seguretat de les empreses. 

 
​Una jornada transversal

Aquesta és la primera vaga general de la història de la petroquímica i se celebra sota el lema "Per una petroquímica forta, més seguretat i menys precarietat!". L'aturada, convocada per CCOO i UGT, arriba després de l'explosió a l'empresa Iqoxe, el passat 14 de gener, que va deixar tres víctimes mortals. La vaga ha començat a dos quarts de cinc de la matinada i durarà 24 hores.  Aquesta tarda hi ha prevista una gran manifestació al centre de Tarragona en què s'uniran entitats, veïns i ajuntaments. "Al matí hem buidat les empreses i a la tarda omplirem els carrers", ha dit Ros.

 

 

Participació