Solidaritat

Recullen un milió i mig de peces de roba usades a la demarcació per a fins socials

Durant aquest any Humana ha recollit 746 tones de tèxtil que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge

per NacióTarragona , 18 de febrer de 2020 a les 11:43 |
Un contenidor d'Humana | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Humana Fundación ha recollit 746 tones de tèxtil usat a la demarcació de Tarragona durant el 2019 que tindran una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclatge. Al 2019, els donants van dipositar el que equival a 1,6 milions de roba, el calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no utilitzaven als contenidors de color verd de la Fundació. El servei de recollida selectiva del tèxtil és gratuït i representa un estalvi per als municipis adherits. Els municipis amb una major recaptació han estat Cambrils, Valls i El Vendrell. 

Aquesta gestió de la roba a la demarcació implica un doble benefici: el primer és ambiental, perquè en redueix la generació de residus i contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. La reutilització i el reciclatge del tèxtil durant l’any passat van representar un estalvi de 2.364 tones de CO2 a l’atmosfera. Un estudi de la Comissió Europea indica que per cada kg de roba recuperat i no incinerat es deixen d’emetre 3,169 kg de CO2.

 
El benefici social consisteix en la creació de llocs de treball inclusius, estables i de qualitat: Humana genera un lloc de feina indefinit per cada 36.000 kg de tèxtil recollits. D’altra banda, els recursos obtinguts es destinen a projectes socials: amb més de tres dècades d’activitat, 2,5 milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals. Durant aquest període, la Fundació ha destinat més de 31 milions d’euros per a la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre d’altres accions de cooperació.

 

 

Participació