Explosió a Tarragona

​L’AEQT diu que la vaga «no és el camí» i aposta pel diàleg entre agents del sector químic

L'associació no comparteix els motius de la convocatòria i defensa la seguretat i formació del sector

per NacióTarragona , 18 de febrer de 2020 a les 10:40 |
L’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) ha emés un comunicat aquest dimarts en què es mostra partidària de “continuar impulsant el diàleg entre tots els agents territorials” com a fórmula per retornar la normalitat al sector després de l’explosió de l’empresa Iqoxe d’ara fa un mes.  En aquest sentit, tot i que diu respectar la vaga convocada pels sindicats de les empreses petroquímiques de demà, considera que aquest “no és el camí” per aconseguir millores.

“L’AEQT no comparteix els motius que justifiquen la convocatòria: avui, la industria química de Tarragona té uns nivells de qualitat laboral molt per damunt de la resta de sectors econòmics, com demostren tots els indicadors de contractes indefinits, salari mitjà o inversió en formació. L’AEQT manté intacta la seva oferta i voluntat de diàleg amb els sindicats donat que considera que aquest és el camí correcte per seguir millorant”, expliquen al comunicat.


El diàleg

L’Associació assegura que  després de l’accident han dut a terme desenes de trobades amb els diferents agents del territori, entre els que s’inclouen alcaldes, sindicats, administracions, veïns, representants econòmics, entitats ecologistas i comitès d’empresa. D’aquesta manera, diuen, han conegut de primera mà les necessitats de tots els agents amb la voluntat “d’arribar a concenssos”. Per això,el comunicat afirma que l’AEQT aposten per millorar la gestió de les emergències i la coordinació  i posarà en marxa un pla d’accions lligat a “escoltar de manera permanent el territori, a ampliar i consolidar les relacions amb els diferents agents i representants, i a transmetre coneixement i a proposar millores”.


Contra l’estigmatització

D’altra banda, l’AEQT considera “esbiaixat” generalitzar a partir de “situacions puntuals i excepcionals com la viscuda” i defensa que el sector químic de Tarragona està altament integrat i format.


“El complex químic de Tarragona està format avui per equip humà d’11.000 persones compromeses i responsabilitzades, amb altíssims nivells de talent i formació. Persones del territori, que en la majoria de casos han nascut i crescut i viuen al Camp de Tarragona amb les seves famílies i que tenen com a objectiu la seguretat, l’estabilitat social i la qualitat de vida”, recorda l’Associació.

 

Participació