Ajuntament de Tarragona

Junts per Tarragona exigeix mesures per defensar l’art urbà a la ciutat

El grup proposa elaborar un mapa urbà de murs públics i privats, parets mitgeres i altres espais en els quals els artistes puguin intervenir

per NacióTarragona , 17 de febrer de 2020 a les 11:50 |
Imatge de recurs d'un exemple d'art urbà a Tarragona | Cedida
Junts per Tarragona ha anunciat que portarà al Consell Plenari del proper divendres 21 de febrer una moció per potenciar i defensar l'art urbà a la ciutat de Tarragona. La proposta del grup passa, entre altres mesures, per elaborar un catàleg o mapa urbà de murs públics i privats, parets mitgeres i altres espais en els quals els artistes puguin intervenir.
 

Així mateix, el partit defensa la necessitat d'impulsar una ruta turística que posi en valor les obres urbanes que es troben a la ciutat. Una altra de les accions proposades per la formació consisteix a potenciar aquesta disciplina a través d'un concurs públic que fomenti omplir murs i parets urbanes i permeti exercir la capitalitat de Tarragona en aquest àmbit.
 

La Consellera Elvira Vidal destaca que "l'art urbà és una expressió d'art contemporani i aquesta, no només sovint no compta amb el reconeixement, sinó que en moltes ocasions és perseguida, sancionada i identificada equivocadament amb actes d'incivisme".En aquest sentit, considera que "cal establir una classificació que determini els murs lliures de la ciutat, on es pugui intervenir sense permís, i els murs tutelats".

D'altra banda, Vidal està convençuda que "Tarragona necessita impulsar una ruta turística basada en les obres d'art urbà de la ciutat" i convertir-se en un referent d'aquesta disciplina a través d'un concurs públic "que fomenti no només omplir murs i parets urbanes sinó també les persianes dels comerços de la ciutat, una iniciativa que ja s'ha dut a terme amb èxit a altres ciutats com Barcelona o Girona i que és una tendència a l'alça".

 

Participació