L'Ajuntament de Reus obrirà les bosses d'escombraries per lluitar contra els veïns incívics

per NacióTarragona , 13 de febrer de 2020 a les 13:48 |
Bosses d'escombraries acumulades als peus d'illes de contenidors o embotides dins de papereres s'han fet freqüents en les darreres setmanes en algunes zones de Reus. Un comportament que l'Ajuntament de Reus vol tallar a través de mesures "d'urgència", ha dit l'alcalde Carles Pellicer. "Aquest 'tantmefotisme' va més enllà de l'incivisme; en aquest tema anem forts, no en deixarem passar ni una", ha afegit. Ja s'han començat a distribuir inspectors de paisà i educadors ambientals a peu de carrer. Es faran fotografies i, si cal, s'obriran bosses de deixalles per identificar els infractors, que poden ser sancionats amb multes de fins a 600 euros. El conjunt d'accions s'emmarca en la campanya "La brossa, dins!".
 
Aquestes accions, que s'han engegat aquest dilluns i s'aniran aplicant progressivament en les properes setmanes, s'engloben en tres fronts: l'equip de sis inspectors que treballen de bracet amb la Guàrdia Urbana i elaboraran un informe de males pràctiques i dels punts més conflictius; els educadors ambientals, que s'activaran un cop els inspectors hagin fet la seva feina, per relacionar-se amb la ciutadania que va a llençar la brossa, des d'una vessant pedagògica; i accions concretes a comerços. També es col·locaran adhesius a tots els contenidors, amb el lema de la campanya.


L'alcalde Carles Pellicer lamenta que Reus hagi adquirit aquesta "mala imatge" que es dona amb el mal ús dels contenidors i deixalles acumulades pels voltants. Assegura que ell mateix ha hagut de cridar l'atenció a veïns que deixaven la brossa a terra, sense miraments. L'alcalde assegura que l'incivisme s'ha convertit en una prioritat pel govern i que no els tremolarà el pols a l'hora de sancionar. "Posarem sancions i serem contundents", ha afirmat. Ha posat d'exemple que aquest mateix cap de setmana s'han hagut d'obrir fins a 54 actes per actituds incíviques, sobretot orinar al carrer.

 

Arxivat a:
Societat, Escombraries, Reus
Participació