Explosió a Tarragona

​El debat de la seguretat química a Tarragona arriba al Senat

El grup d'ERC ha exigit a la cambra alta la creació d’una Agència de Seguretat Química amb seu a Tarragona

per NacióTarragona , 12 de febrer de 2020 a les 10:23 |
La senadora d'ERC Laura Castel, en una intervenció a la cambra alta. | Senat
La senadora d’ERC i consellera de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, ha portat al senat el debat de la seguretat de la indústria química a Tarragona. Castel ha interpel·lat el govern espanyol i ha proposat la creació d’una Agència de Seguretat Química amb seu a Tarragona.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que que l’accident del 14 de gener a Iqoxe “va ser excepcional i sense precedents” i ha demanat que no es  traslladi a la ciutadania “un missatge de risc no controlat”. La ministra ha defensat la seguretat d’aquesta indústria i ha destacat que està sotmesa a moltes regulacions i controls. En aquest sentit, Martoto ha volgut ser cautelosa i ha evitat pronunciar-se sobre les investigacions judicials en curs.


Per la seva banda, Laura Castel ha exigit s’activi una Agència Estatal de Seguretat. Segons ha explicat en la seva intervenció, la proposta del seu grup és que aquest organisme tingui “capacitat d’obrir expedients, promoure plans d’investigació, planifiqui emergències, proposi una reglamentació i pugui dictar normes d’obligat compliment”.
 

 

Participació